Както за всеки важен за жената повод, така и за нейния абитуриентски бал, тя трябва да е сигурна, че ще бъде с изящен грим през цялата празнична нощ. Затова, скъпи абитуриенти, не забравяйте, че трайният грим е ключът към перфектната визия.

Вашият гримьор би могъл да ви каже кой е най-подходящият грим за вас - дали да акцентирате спрейвърху цвета на кожата, или просто на по-силните очи, а защо не и на бляскавите сенки. Важно е да знаете, че гримът не винаги е цветово обвързан с тоалета. Ако имате синя рокля, това не означава, че гримът ви непременно трябва да е в синьо, или пък розова рокля - в розово. Понякога това съчетание изглежда малко скучно и дори „измито”. Затова цветът на роклята може да се появи само като малък акцент в цялостния грим.

Освен красив, гримът трябва да бъде и дълготраен. Със сигурност ще се чувствате по-добре, ако значете, че в края на вечерта ще изглеждате така добре, както и в началото. За тази цел се използват силно фиксиращи спрейове за грим. С тях няма да се притеснявате дали не се е размазала спиралата, дали червилото не е изчезнало, а на снимките ще изглеждате чудесно - без лъщяща кожа и размазан грим. С фиксиращите продукти можете да сте сигурни, че гримът на лицето ви няма да се разтече дори да пролеете малко сълзи заради раздялата със съучениците.

спрей

Спрейовете фиксират и освежават грима. Някои от тях са и със слънцезащитен фактор, което ги прави още по-подходящи за времето, в което слънчевите лъчи се засилват. Лицето се напръсква от разстояние около 30 см, след като се нанася матиращата основа и фондьотенът. Спреят достига до лицето ви под формата на много фини частици. Преди да се напръска лицето, затворете очите, за да се фиксира и основата върху клепачите. Спреят не дразни очите и е приятен на усещане.
След като изсъхне, основата е запечатана и няма да се промени (или ще е доста по-трудно да се промени) с времето. Ще бъде устойчива на влага (пот, секреция на мастните жлези, сълзи, вода), цигарен дим и др. След като поставите спиралата, червилото и ружа, може отново да фиксирате със спрея, ако е неободимо.

 

 

С добре фиксиран грим, няма как да не станете кралицата на бала!

 

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".