Честите сравнения в стила на херцогините на Кеймбридж и Съсекс не е нищо ново за всички, които следят модните изяви на кралските дами. Този път обаче двете все едно са се наговорили – в един и същи ден, на две коренно различни събития в Лондон, Кейт и Меган бяха облечени в един и същи цвят – величествения бургунди.

Бременната Меган Маркъл запретна ръкави и помогна за приготвянето на храна в обществената кухня, където преди няколко седмици херцогинята отново беше, за да представи благотворителна готварска книга в подкрепа на семействата, пострадали по време на пожата в „Гренфел Тауър“ в Западен Лондон.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кейт Мидълтън пък беше в Университетския колеж в Лондон, където присъства на представянето на нови данни за неврологичните изследвания, които ще помогнат на децата да се чувстват по-добре.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Това, което обедини двете, освен благотворителните прояви, беше изтънченият цвят, който бяха подбрали.

Кейт беше рециклирала тоалет, с който сме я виждали и преди – сако и разкроена пола до коляното Paule Ka в цвят бургунди.

В същото време, но в друга част на Лондон, Меган беше заложила на същия цвят, но в лилавеещии тонове – рокля с яка и палто Club Monaco.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Двете етърви също бяха съчетали тоалетите си с черни дамски чанти и черни чорапогащи. Прическите им също се оказаха доста сходни – опашка, захваната ниско.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos