Да бъда стилна или секси? Да привлека внимание с бляскави елементи или да заложа на класиката? На всички ни предстоят фирмени коледни партита и сме убедени, че чуденките в главата на всички жени са големи – какво да изберат, с какво да го съчетаят и изобщо ще бъдат ли забелязани. Нашият отговор е – със смокинг определено ще се превърнете в център на празненството. Причините са няколко. Идеята за вечерно парти не съвпада с всеобщите разбирания за дрескод. Жената трябва да носи рокля, за да може визията й да крещи колко е женствена. Виждайки Виктория Бекъм със смокинг на коледното парти на магазина й в Лондон, се убеждаваме, че това са напълно остарели схващания, които не е нужно да следвате. Този вид официално облекло внася тежест и шик, които ще бъдат оценени.

Каква е основната разлика между костюма и смокинга?

Основната визуална разлика между двата вида облекло е наличието на сатен. Сакото на смокинга има сатенено покритие върху ревера, копчетата и джобовете, а панталонът – сатенена лента отстрани. Костюмът от своя страна има пластмасови копчета, които опционално могат да бъдат покрити със същия плат, от който е направен той.

Разликата между двата типа облекло се изразява и в поводите, в които могат да се носят. Костюмът е предназначен за събития през деня, докато смокингът се слага за вечерни официални ангажименти, а мъжете често го избират за сватбения си ден.

Смокингът, носен от жена, ще има различно послание като дръзко и смело модно решение. Дизайнерката Виктория Бекъм е съчетала смокинга си със сатенени обувки на ток, а красив акцент във визията й е черното цвете на ревера.

Бихте ли носили смокинг на коледното фирмено парти?