Aко извършите няколко прости стъпки, ще постигнете следните резултати:

- ще се сдобиете с гардероб, пълен с дрехи, които обожавате да носите.

- Ще успеете да се облечете спретнато за по-малко от 5 минути.

- Ще разполагате с дрехи, които ви стават.

- Ще се радвате на дрехи, в които се чувствате наистина добре.

- Ще успеете да организирате гардероба си и там ще има място за всичко.

- Ще получавате комплименти всеки път, когато се появите сред хора.

Снимка: istockphoto.com

Специалистите по стайлинг залагат на 3 прости стъпки, с които ще си помогнете да се чувствате комфортно в дрехите си всеки ден.

Стъпка 1: Голямото почистване

Отворете гардероба и извадете всичко, което попада в категориите, изброени по-долу. Можете да продадете тези ненужни дрехи, да ги подарите на някого или да ги преправите, ако имат нужда.

  • Дрехи с прекалено малък или голям за сегашния ви размер.
  • Дрехи, които не пасват на сегашния ви начин на живот.
  • Дрехи, които не сте обличали и веднъж.
  • Всичко, в което не се чувствате добре или не изглеждате добре.
  • Дрехи с петна, дупки, следи от износване.
  • Неща, които продължавате да пазите и да свързвате с емоционални моменти: роклята от абитуриентския бал, полата от първата среща с гаджето, сватбената рокля и т.н.
  • Всякакви дрехи, които не сте носили в последната година.

Снимка: iStock

В началото идеята да извършите голямо прочистване ще ви се стори непосилна, дори немислима. Но за да създадете гардероб, който да ви служи и да бъде наистина полезен за еженевието ви, трябва да си спомните, че често не можем да се разделим с ненужните дрехи поради напълно грешни причини. Когато обаче се отървем от тях, успяваме да овладеем хаоса в гардероба и да се изправим пред дрехите, които обичаме да носим.

Стъпка 2: Организиране

Когато вече имате пред себе си дрехите, в които се чувствате и изглеждате добре е време да се заловите с пренареждането им.

Подредете гардероба по предназначение, а не по тоалети. Например групирайте всички дрехи така: тениски, потници, блузи, пуловери, поли, джинси, якета, рокли, пижами, чорапи и т.н.

Снимка: istockphoto.com

Групирането на дрехите по видове ще ви позволи да добиете поглед върху дрехите си като отделни елементи, които можете лесно да комбинирате, вместо да разполагате с готов тоалет, които ще бъде носен само по един начин.