Любовта често минава през стомаха. А любовта към храната е едно от най-устойчивите чувства. Храната не изневерява, не досажда и не вдига скандали. Как да не я обичаш?!

Restaurant Week е фестивал на разнообразните ресторанти с качествена кухня. Два пъти в годината над 10 000 човека посещават по няколко места от селектираните ресторанти в рамките на една седмица. Участващите ресторанти предлагат изкушаващи тристепенни менюта за фиксирана цена, без включени напитки. 

И понеже София не е България, тази година в изданието се включват ресторанти от още 2 големи града в България - Варна и Пловдив.

От 21 до 29 септември всички любители на вкусната храна, могат да си направят резервация и да опитат специално приготвените за Седмицата менюта. Срещу фиксирана цена от 30 лв. получавате възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни. Изисканите ястия ще бъдат подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum на преференциална цена за Restaurant Week от 12 вина с различен произход, цвят и вкус. Всеки от ресторантите ще предложи на участниците във Фестивала най-доброто вино за своите ястия.

Снимка: https://restaurantweek.bg

Резервация за всеки един от ресторантите, участващи във Фестивала, ще може да бъде направена от 11 септември на www.restaurantweek.bg.

Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите ресторанти в България. Всеки един от участниците може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите ресторанти на Фестивала.

Снимка: https://restaurantweek.bg

Пълния списък със заведенията, които участват, вижте по-долу:

В София

Таланти
Кактус
La Casa
Corso
Social Cafe Signature
Tenebris


Тадж Махал
Raja Bali
Egur Egur
КОТО
Adella
Trattoria la Bicicleta
MOMА
Tire-Bouchon
Urban Table 


Floret
Boho
Ventana food.wine.garden
Пънчетата
Vintage Garden
All Seasons
Nebo
ASCUA
Добра година

В Пловдив:

Vertigo
Amsterdam
Central
Note de Vino
Torro Grande
Torro Boulevard
Irish Pub Judge O’Neill’s.
Raya
Emotion
Atlas
Raffy

 

Във Варна

Мидена къща
НЕМО Морска гара
RAPPONGI
OLEA BM
Mr. Baba
Parmy
KARE Meet & Eat
Marche
КЛУБ НА ДОКЕРА
Red Canape
Ресторант 59


Villa Mare
La Pastaria
El Kapan
Massa Kitchen