Предлагаме ви авторска рецепта за яйца по панагюрски, която ще разбие традиционните ви представи за това ястие.
Необходими продукти
За меренга целувките
330 гр захар
225 г белтък
1 с. л. оцет
Сабайон с коняк
6 жълтъка
50 г коняк
150 г захар
щипка пушен червен пипер
За муса от кисело мляко
500 мл сметана
125 г бял шоколад
180 г овче кисело мляко
15 г желатин
40 г мед
За муса от краве сирене през сифон
200 мл животинска сметана
100 г овче сирене
50 г пудра захар
За дехидратираните ягоди
100 г ягоди, нарязани на много финно, на много тънък чипс
10 г пудра захар
Карамелен сос
150 мл вода
330 г захар
120 г глюкоза