Предлагаме ви авторска рецепта за яйца по панагюрски, която ще разбие традиционните ви представи за това ястие.

Необходими продукти

За меренга целувките

330 гр захар
225 г белтък
1 с. л. оцет

Сабайон с коняк

6 жълтъка
50 г коняк
150 г захар
щипка пушен червен пипер

За муса от кисело мляко

500 мл сметана
125 г бял шоколад
180 г овче кисело мляко
15 г желатин
40 г мед

За муса от краве сирене през сифон

200 мл животинска сметана
100 г овче сирене
50 г пудра захар

За дехидратираните ягоди

100 г ягоди, нарязани на много финно, на много тънък чипс
10 г пудра захар

Карамелен сос

150 мл вода
330 г захар
120 г глюкоза