Светла и тъмна пилешка супа. Продукти >>
Mirepoix
200 гр лук
100 гр моркови
100 гр селъри
Bouquet garni
2-3 стръка магданоз
1 дафинов лист
2-3 стръка мащерка
Канап за връзване
Cartouche
Капак от хартия за готвене
За светлата супа:
Пилешки кокали или фенер (около 200 г)
Пилешки бутчета 300 г
Лук 100 г
Моркови 50 г
Селъри 50 г
Магаданоз - половин връзка
Сметана животинска 100 мл
Два жълтъка
Сол и черен пипер на вкус
Вода - 2-3 л
За тъмната супа:
Пилешки кокали или фенер (около 200 г)
Пилешки бутчета 300 г
Лук 100 г
Моркови 50 г
Селъри 50 г
Доматена паста 15-20 г
Зехтин 10 мл
Масло 10 г.
Магданоз - половин връзка
Сол и черен пипер на вкус
Фиде 20 г
Избита сметана 40 мл (за сервиране)
Пречена филийка от франзела