След трите филма „Бандата на Оушън“ (2001, 2004 и 2007) Холивуд реши да експлоатира отново формулата, но с дамски молекули. В „Бандитките на Оушън“ (Ocean’s 8) осем жени подготвят обир на бижута по време на бляскавия бал в „Метрополитън“ – най-големият музей в САЩ.

Организатор на всичко е Сандра Бълок, а дясната й ръка е Кейт Бланшет. Двете актриси очевидно се притесняват от годините си (съответно 53 и 49) и са настояли пред режисьора Гари Рос („Воля за победа“, „Игрите на глада“, „Плезънтвил“) във всяка една сцена да изглеждат нагласени като предизборно санирана сграда в Хасково.

Дамите имат толкова много шпакловка, че по порцелановите им лица трудно можеш да се досетиш, че Бълок е току-що излязла от затвора, а Бланшет държи нощен клуб, в който се продава разредена водка.

Нещата се влошават още повече от напълно безизразното лице на Риана (поредната певица, която се прави на актриса), която е в ролята на... хакер. Ти да видиш!

Значително по-свеж и реалистичен образ прави Хелена Бонъм Картър в ролята на модна дизайнерка – кукувица, чийто стил на обличане те кара да се притесниш за менталното й здраве.

На мястото си е и Ан Хатауей в образа на глуповата и капризна звезда, от чиято прелестна шия трябва да бъде открадната уникалната диамантена огърлица Toussaint на Cartier, оценена на 150 милиона долара!

Силата на филма е във визуалната част и операторът Ейгил Брилд („В Брюж“) си е заслужил хонорара. Екипът е снимал цели 10 дни в музея „Метрополитън“ – по-точно 10 нощи, защото работата е започвала вечер, след затварянето му за посетители.

Изцяло заснетият в Ню Йорк филм ни отвежда и в шикозния магазин на Cartier, на 52-ра улица. Много известни личности играят самите себе си в кратки появи по време на бала, участва и екипът на списание Vogue. Действието обаче тече мудно и без тръпка.

Тонусът се покачва едва в последните минути, когато най-накрая се появява антагонист на осемте протагонистки. Това е застрахователният агент Джон Фрейзър (Джеймс Кордън) – възпълен веселяк, който се забавлява от работата си и започва да разнищва кой е подменил колието в тоалетната на музея, докато Ан Хатауей повръща супата си.

Оригинално заглавие: Ocean’s 8
Времетраене: 110 мин.
Формат: 2D
Режисьор: Гари Рос
Сценарист: Гари Рос ,Оливия Милч
Оператор: Ейгил Брилд
Музика: Даниел Пембъртън
Продуценти: Стивън Содърбърг , Сюзън Екинс
В ролите: Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Ан Хатауей, Минди Кейлинг, Сара Полсън, Акуафина, Риана и Хелена Бонъм Картър, Ричард Армитаж, Джеймс Кордън