На 34-годишна възраст Риана беше обявена за най-младата американска милиардерка, постигнала богатството си сама. Луксозни яхти, стриптийз клубове, маникюр и екстеншъни, скъпи коли и благотворителност - само част от нещата, за които харчи милионите си. Какво още?

Тя заема 21-во място в годишния списък на Forbes на най-богатите жени и е единствената милиардерка под 40-годишна възраст.

Снимка: Getty Images

През 2021 г. Риана бе обявена за най-богатата жена музикант в света от Forbes. Това я направи втората най-богата жена изпълнител в света след Опра. 

Риана винаги изглежда безупречно на червения килим, но това, разбира се, е свързано с висока цена. Твърди се, че певицата харчи по 50 000 щатски долара седмично за разкрасителни процедури!

Всички тези факти не са изненадващи, като се има предвид всичко, с което певицата се занимава като  предприемач, освен със сценичните си изяви.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Изпълнителката на "Umbrella" и "Diamonds" започва кариерата си през 2005 г. с песента "Pon de Replay". Тя е натрупала състоянието си благодарение на музикалната индустрия, но и на трите си компании Fenty Beauty, Fenty Skin и Savage X Fenty. 

През 2019 г. тя заяви пред New York Times, че иска да раздаде богатството си за каузи, които имат значение.
Тя дарява печалбата от продуктите си за грим Fenty на благотворителна организация, която помага на жени и деца в нужда. Също така създаде фонд, наречен Clara Lionel Foundation, който има за цел да "подкрепя и финансира новаторски инициативи в областта на образованието и устойчивостта на климата".

Макар че в момента тя е фокусирана основно върху бебето, любопитно е да разберем как харчи парите си.

Разгледайте снимките в Галерията, за да разберете.