От 1 април каналът за здравословен начин на живот Wness TV и българският кулинарен канал Soul & Pepper TV стават част от портфолиото на bTV Media Group, като с това медийната група разширява спектъра си на политематично съдържание.

Телевизионният канал Wness TV е първият канал в България, насочен към уелнес и балансиран начин на живот. С програма, ориентирана към съвременния и здравословен начин на живот, заедно със спортни теми  и качествено хранене, Wness TV създава позитивно и практично съдържание за зрителите. Предаванията за красота и естетични процедури, разговори за психология, лични връзки, спортни забавления с упражнения по йога, аеробика, високоинтензивни тренировки с доказани треньори като Сами Хоссни, съвети за бъдещи родители, както и комедийна шоу-програма с неповторимия Камен Донев, превръщат Wness TV в източник на полезно съдържание.

Освен спорт, доброто здраве изисква и качествена храна, която всеки да може да приготви и сам. Именно затова създателите на Wness TV разширяват познанията за уелнес през телевизионния канал Soul & Pepper TV, чиято задача е да предостави красивo, цветнo и полезно съдържание, което вдъхновява хората да бъдат креативни с храната.

Soul & Pepper TV е място, където зрителят може да се информира за произхода на храната и нейните най-ценни качества и да създаде вкусни истории. Част от лицата на кулинарните предавания са: участничката в телевизионния формат MasterChef - Елена Петрелийска, европейски и азиатски кулинарни експерти, както и успели българи с опит в компанията на шеф-готвачи, награждавани със звезди Мишлен.

В съвременния ни живот уелнес (wellness) - или стремежът към по-добро физическо, психическо и социално благосъстояние, започва да заема все по-важно място. Така се затвърждава и разбирането, че здравето ни е резултат от ежедневните усилия в нашия живот и фактори, върху които можем да оказваме влияние.

Днес уелнес е индустрия, превърнала се в неизменна част от живота на съвременния човек, който търси ефективни начини да живее здравословно и в хармония със себе си.