Световноизвестната българска фотографка и топ моде от 90-те Елина Кешишева е заснела едни от най-красивите фотографии за колекцията висша мода на "Диор" Пролет - Лято 2021.

Колекцията и съпътстващият я филм са вдъхновени от фантастичния, магически и изключително сложен свят на картите таро. Богатството на техните символи е в синхрoн с пищните тъкани и блестящи бродерии, които са използвани. Златно и бургундски брокат контрастират с остротата на черното кадифе. 

Снимките на Елина напомнят картини на Караваджо. Един от най-впечатляващите аксесоари в колекцията, вдъхновена от картите таро, е лентата, наподобяваща корона. Тя присъства като елемент на повечето кадри, заснети от българската фотографка.

"Скъпа, Елина, цялата концепция с таро картите е впечатляваща, краткият филм на Матео Гароне е страхотен, а твоите фотоси са магически и вълнуващи! Гордеем се с теб!" - написа Камен Воденичаров, с когото тя имаше връзка в близкото минало.

Елина Кешишева е работила за фрeнските модни издания Marie Claire, Officiel, Elle, El Pais. Пред обектива й за портретни фотографии са заставали Жулиет Бинош, Ейми Уайнхаус, Фарел Уилямс, Лара Стоун, Настася Кински, Соня Рикел и др.

Елина заминава за Париж на 21. По време на ревю среща бъдещия си вече съпруг - фотографа Давид Белмер, покрай когото се запалва по фотографията. Тласък на кариерата й като фотограф дава участието й във международния фестивал за млади фотографи Festival de Hyères през 2001 г.

С Елина Кешишева българските следи в последните и най-актуални визии на модната марка стават три. Припомяме, че актрисата Мария Бакалова беше избрана за едно от лицата на марката и направи красива фотосесия с дрехи на дизайнерката Мария Грация Чиуро.

Нина Добрев пък засне впечатляващи визии, анонсирайки червеното червило на "Диор" - Red Smile.