На специално събитие днес Philips представи топ 5 най-любими български ястия, избрани в онлайн проучване. Запитването за фаворита на българите сред домашно приготвената храна продължи две седмици, за които бяха събрани над 3000 гласа. С убедителна преднина беше избрана баницата като абсолютен фаворит на гласувалите, следвана от миш-маш, боб яхния, мусака и сарми.

По време на събитието любимите традиционни български специалитети бяха представени на новите многофункционални уреди за готвене на Philips Multicooker с авторски рецепти на пет любими кулинарни редактори и блогъри. Водещ на събитието беше звездата от MasterChef - Аврам Големечков, а зад Multicooker уредите застанаха кулинарните експерти Сандра Алексиева, Ани Шакарян, Нина Тодорова, Катерина Рангелова и Диана Шингарова.

На събитието за първи път беше представена пред медии и фенове на кулинарията новата мултифункционална серия Philips Multicooker, с която всяко любимо ястие може да се сготви само с един уред, дори когато не сте у дома, благодарение на 24-часовия таймер за отложен старт. Уредът се справя сам и без човешка намеса, защото 3D технологията за нагряване разпределя топлината равномерно и няма нужда от постоянно разбъркване. Така вечерята ви може да е готова, като се приберете от работа с автоматичната програма, която поддържа ястието топло до 24 часа.

На събитието кулинарните блогъри и редактори показаха и как с новите Multicooker модели можем сами да създадем собствени рецепти с новата функция Stage cooking в до 9 стъпки. Освен със Stage cooking, гостите се запознаха и с програмата My recipe, която запазва рецептите за в бъдеще. Уредът запаметява до 22 предварително зададени програми, включително за супа, рагу, яйца или пица.

Повече информация за конкурса "Любимо българско ястие" и новите Philips Multicooker можете да намерите на:
goodfood.bg/philipsmulticooker
и philips.bg