В Средновековието се смятало, че червената коса е знак за зверско сексуално желание и символ на моралния упадък. Дори братя Грим изобразяват в своя книга злия дух като червенокос дивак, а писателят Теофилус описва как, за да се създаде злато от мед, са необходими кръв от червенокос млад мъж и пепел от базилиск (змей, който бълва огън).

Комбинацията червена коса и зелени очи била признак за вещерство или вампирство и много мъже и жени с тези отличителни белези са били придадени в жертвоприношение.


Тъй като през 16-ти век, в Англия, кралица Елизабет I била червенокоса, по нейно време червената коса била много модерна сред англичанките. В днешно време, червената коса е обект на модните тенденции. Ето и кои според нас са най-секси от естествено червенокосите актриси.

1.Айла Фишър
Звездата й изгрява в световен мащаб след ролята й в „Ловци на Шаферки”. Айла де факто е шотландка, но едва на 4 годинки, родителите й решават да се преместят в Австралия. Там започва и нейната актьорска кариера.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos


2.Кейт Уолш
На 46, Кейт все още изглежда зашеметително. Телевизионната актриса е известна най-вече с участията си в сериалите „Анатомията на Грей” и „Частна практика”.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


3.Алисън Ханиган
Комедийната актриса ни е позната от „Американски пай” и „Как се запознах с майка ви”
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


4.Алиша Уит
Тя свири на пиано, пее и е много секси. Най-големият й успех досега е през 1998, когато се снима в „Градска легенда”.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


5.Никол Кидман
Сега талантливата Никол е блондинка, но ние я помним и като разкрепостената Алис в шедьовъра на Стенли Кубрик – „Широко затворени очи”. Тогава тя беше и съпруга на Том Круз.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вижте продължението тук.