Милионите почитатели на актьора Том Ханкс са сериозно разтревожени за него, след като звездата от “Спасяването на редник Райън” сподели в инстаграм, че със съпругата му са се заразили с опасния нов коронавирус, който хвърли целия свят в паника.

Здравейте, приятели. Рита и аз сме в Австралия. Почувствахме се уморени, имахме настинка и болки в тялото. Рита започна да я втриса. Имахме и лека температура. За да е всичко точно, както трябва да се прави в днешно време, ни изследваха за коронавирус и резултатът излезе положителен.

Ами сега! Какво да правим оттук нататък? Медицинските лица имат протоколи, които трябва да се следват. Ние, семейство Ханкс, ще бъдем изследвани, наблюдавани и изолирани толкова дълго, колкото е необходимо, за да се защити общественото здраве и безопасност. По една стъпка на ден, нали така?

Ще държим всички в течение.

Грижете се за себе си,
Ханкс

Снимка: Getty Images

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън, която е с български корени, в момента се намират в Австралия за снимките на новия филм на режисьора Баз Лурман, който ще разказва за Елвис Пресли. Ханкс ще играе ролята на мениджъра му - полковник Том Паркър. Заради болестта на Ханкс продукцията ще бъде забавена.

Някои от последователите на Том Ханкс в социалните мрежи подходиха с хумор към ситуацията. Комедийният актьор Марлон Уейънс написа: “По дяволите, Том! Все ти трябва да си преди мен. Пръв получи “Оскар”, пръв получи “Еми”, а сега и пръв сред холивудските актьори си с коронавирус. Поне в това можех да те изпреваря. Оздравявай бързо, братле! Моля се за теб и жена ти.

Феновете имат основание да се притесняват, тъй като вирусът е много опасен за по-възрастните хора, а и Том и Рита са на по 63 години.

Снимка: Getty Images

Междувременно стана ясно, че сестрата на актьора Матю Бродерик – Джанет Бродерик, също е дала положителна проба за коронавирус. Изявлението идва на нейната енория. Като ректор на Епископската църква „Вси светии“ в Бевърли Хилс, 64-годишната Джанет е била на конференция на Консорциума на епископските енории в Луисвил. На същото събитие друг участник по-рано е дал положителна проба за COVID-19. Първоначално Джанет се е лекувала за това, което лекарите смятали за вирусен синдром, след което е била приета в Института за лечение в медицински център „Сидър Синай“ в Бевърли Хилс. Там 64-годишната жена е дала положителна проба за коронавирус.

От енорията заявяват, че сестрата на Матю Бродерик е в стабилно състояние, оставайки в изолация, тя се лекува от тежка форма на пневмония. Прогнозите на докторите са за пълното й оздравяване, се казва още в изявлението.

Скъпи приятели, съжалявам, че трябва да чуете тези новини. Благодарна съм за вашите молитви, откакто се разболях. Всички се отнасят чудесно с мен и ме подкрепят с молитви“ - гласи част от писмото на Джанет към хората, които я подкрепят.