Известността, която носи участието на момичетата в романтичното риалити "Ергенът", е безспорна. Красивите участнички търсят любовта, а откриват много повече - нови приятелства, екзотични дестинации, опит пред камери, популярност.  

Александра Гърдева, участничка в първи сезон на "Ергенът", например спечели интереса и обичта на много от последоватлите си, заради избора да не вземе роза от Ергенът. Тя отказа цветето, което Виктор Стоянов й поднесе и напусна имението на Ергенът. Изборът й до момента е прецедент за българското риалити. 

Към момента Александра Гърдева има 118 000 последователи в Инстаграм. Работи с различни козметични марки, брандове за дрехи, хранителни добавки, заведения за хранене и др. По професия Алекс е терапевт. 

И макар да е доста известна, не тя е финалистката от "Ергенът" с най-много последователи в Инстаграм. За да научите коя е, продължете да четете. 

Магдалена Томова набра изключителна популярност след драматичния финал в трети сезон на "Ергенът". Тя стигна до финала на романтичното риалити и беше категорично убедена, че между нея и Алек има нещо много специално. На финала обаче Алек не само не дойде, но и се раздели с момичетата с видео обръщение. 

Маги е следвана от 97 000 души.

Почти наполовина по-малко са тези, които следват Надежда, която беше заедно с нея на финала. 
Точната цифра към този момент е 52.9 последователи. 

Финалистката от "Ергенът", която е следвана от най-много хора, може да се похвали с поне 3 пъти повече фенове от Надежда.