Името Тейлър Суифт често се появява в медиите. Освен за успехите на звездата, често се обсъждат „скандалите“ около нея. Тейлър има дълъг списък с партньори, който превръща любовния й живот в често обсъждана тема. В момента обаче звездата влезе в нов скандал, този път с предишната й музикална компания - "Big Machine Records".

Носителката на 10 награди "Грами“ обясни на феновете си, че албумите й от 2007 г. до 2017 г. остават собственост на звукозаписната компания, която сега напусна. Много договори в музикалния бизнес имат точно такива клаузи, които ощетяват изпълнителите. След като изтече 10-годишният й договор, Тейлър реши да напусне първата си компания и да се присъедини към "Universal Music Group". Звездата коментира и присъединяването на "Big Machine Records" към компанията на Скутър Браун, когото Тейлър обвинява в тормоз. В публикацията си, певицата с облекчение казва, че „оставя миналото си в ръцете на Браун, но не и бъдещето си“

Звездата споменава, че разбира за продажбата на компанията, заедно с целия свят, но това е опровергано от собственика на "Big Machine Records" Скот Брушета. Той публикува съобщението, с което казва на Тейлър, че Браун е новият собственик. То е изпратено вечерта преди продажбата да се обяви официално пред медиите.

В публикацията си Тейлър разказва, че е споменавала името на Браун само заради болката от тормоза, който е упражнявал върху нея. Но кой е Скутър Браун и как е свързан с русокосата певица?

Браун е голямо име в музикалната индустрия, но не работи на сцената, а зад кулисите. Той е един от най-известните мениджъри на знаменитости. Намира призванието си в колежа, когато организира множество запомнящи се партита, а по-късно успява да подпише със звезди от най-високите рангове на поп музиката като Кание Уест, Джъстин Бийбър, Ариана Гранде и много други. Компанията на Браун (Ithaka Holdings) в момента се разширява като купува други музикални брандове. Една от покупките му е тази, с която Тейлър Суифт имаше 10-годишен договор.

През последните години Браун и Тейлър са влизали в конфликт посредством клиенти на мениджъра. Най-дълбоката рана на Тейлър може би е скандалът с Кание Уест от 2016 г. Тогава рапърът пусна песента „Famous”, в която споменава Суифт: “I feel like me and Taylor might still have sex/ Why? I made that bitch famous (God damn)”. Тогава срещу певицата застана и мениджъра на Кание – Скутър Браун. В разгара на скандала Ким Кардашиан публикува видео, в което Кание разговаря с Тейлър, която му позволява да й бъде споменато името в текста. Това предизвика още по-голямо разпалване на скандала. Но след около година феновете забравиха за конфликта, но Тейлър и Кание никога не оправиха отношенията си, а Браун остана виновен в очите на певицата.  

Снимка: Getty Images

Оттогава насам Тейлър сякаш не е влизала в конфликт с Браун, но купуването на "Big Machine Records", а заедно с нея и творчеството на певицата, отвори стари рани. Социалните мрежи се изпълниха с множество мнения относно скандала. Много звезди в музикалния бизнес публично избраха чий отбор да подкрепят. 

Едно от най-интересните изявления е това на Скот Брушета, в което той освен кореспонденция с Тейлър публикува и откъс от договора с певицата, който е бил в сила през 2018 г.

Снимка: bigmachinelabelgroup.com/news/

В отбор „Тейлър“ се присъединяват доста звезди в музикалния бизнес като Тодрик Хол, Кара Делевин, Кейти Пери, Риана, Марта Хънт, Halsey и др.

Към отбор „Скутър“ са Джъстин Бийбър, Деми Ловато, съпругата на мениджъра Яел Коен. В Instagram Джъстин започва с извинение към Тейлър за стар техен конфликт, но след това застава на страната на мениджъра си.

Скандалът е поредният конфликт в кариерата на Тейлър, което предизвиква множество отрицателни мнения спрямо певицата, като се съмняват в истинността на думите й. Други обаче я подкрепят напълно, възмущавайки се на отнемането на труда й.