Селфи лудостта никога не е имала такъв пик - благодарение на Инстаграм най-вече, разбира се. Човешкият нарцисизъм започва да добива нечовешки измерения в социалните мрежи, където всеки ден се споделят поне един милион селфита. В заснемането на снимки, улавящи прекрасни спомени, само по себе си няма нищо лошо. Но някои хора започват да стигнат до крайности…

Да правим по хиляда снимки на себе си в продължение на цяла седмица е нелепо, меко казано. Това показва не само суетна и нарцисизъм, но също отчаяна нужда от публично приемане и утвърждаване, липса на самоувереност и откъсване от реалността в една измислена виртуална реалност, където да се правиш на какъвто пожелаеш.

При така описаната ситуация в днешния свят, има има една жена - Стефани Лий Роуз, която е пълен антипод на горните думи. Тя мрази селфитата до такава степен, че се преструва на "мъртва" на снимките си - независимо дали е на сватба, на плажа, в галерия или където и да било.

Това може да звучи по-откачено и от селфитата, но Стефани вярва, че хората са склонни да забравят, че са смъртни - всичко отминава и нищо не остава завинаги, дори и да направим милиони снимки през живота си. Да, Инстаграм профилът й @stefdies е леко зловещ, но е добро отрезвяване от селфи обсесията.