Майката на 6-годишното американче, което през януари рани сериозно с огнестрелно оръжие учителката си, получи обвинение за инцидента.

25-годишната Дежа Тейлър ще бъде съдена по обвинения в занемаряване на грижите за детето си и застрашаване на непълнолетно лице, оставяйки достъпно за него заредено огнестрелно оръжие, се казва в изявление на прокурор Хауърд Грийн от Нюпорт Нюз, щата Вирджиния.

Снимка: Getty Images

На 6 януари детето извадило от чантата си в класната стая пистолет, закупен законно от майка му, и стреляло по 25-годишната учителка Абигейл Звенър. Младата жена бе две седмици в болница с рани в ръката и гърдите. След инцидента родителите на детето казаха, че оръжието е било прибрано на обезопасено място и че синът им е с тежко инвалидизиращо заболяване, поради което се нуждае от специални грижи, припомня БТА.

Абигейл Звенър
Снимка: Facebook.com/abby.zwerner

В началото на този месец пострадалата учителка заведе дело срещу училищните власти, които обвинява, че са пренебрегнали предупрежденията за други насилствени прояви на същото дете. Тя иска обезщетение в размер на 40 милиона долара.