Повечето хора са чували за отвличане на хора с различни мотиви – искане на паричен откуп, отмъщение или друга причина. Една новина за зашеметяващо отвличане обаче стана вайръл сензация в социалните мрежи - в драматичен инцидент, случил се в Малайзия, дива маймуна „отвлече“ кученце и държа домашния любимец като заложник в продължение на три дни. По-късно местните жители успяха да спасят кученцето от лапите на маймуната, съобщава FirstPost.

Инцидентът се е случил на 16 септември в Таман Лестари Путра, когато местните жители забелязали, че маймуна седи върху клона на дърво и държи малко кученце на две седмици, което се казва Сару.

От видеото може да се види как кученцето се опитва да се освободи от маймуната, която го придържа към тялото си и скача от клон на клон.

Местните се опитват да освободят Сару, като хвърлят храна на маймуната, така че да остави кученцето на земята, щом слезе за да се храни, но тя реагира гневно при всеки опит да се освободи Сару.

Всичко това продължава три дни, преди маймуната да изпусне Сару и да се върне в джунглата. Кученцето пада в храстите, което го предпазва от наранявания. След това спасителите водят Сару във ветеринарна клиника, за да видят дали няма някакви наранявания от падането. След като всичко е наред, по-късно животинчето отново е при майка си.

Въпреки че маймуната отвлича Сару, тя по-никакъв начин не го наранява, но не позволява и на никого да се доближи до кученцето, третирайки го като свой приятел или бебе.

Според местните хора маймуната е била част от банда, която краде храна от домовете. Според News18 местните жители твърдят, че бандата маймуни е започнала да отвлича домашните любимци на хората.