Известната актриса Катрин Деньов и група от още 100 френски дами публикуваха отворено писмо, с което се противопоставят на "новото пуританство", което секс скандалите в Холивуд отприщиха.

Вълна от възмущение срещу сексуалното насилие заля света света през миналата година, но според Деньов нещата започват да се преекспонират и да изглеждат като "лов на мъжки вещици".

Кино звездата е на мнение, че мъжете трябва да се чувстват "свободни да свалят" жените и сексуалната свобода да възвърне позициите си.

Катрин Деньов и останалите жени в групата се противопоставят в изявлението си на кампанията #MeToo за разобличаване на сексуалното насилие, която превзе социалните мрежи след обвиненията в сексуален тормоз срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн.

Позицията им защитава правото на мъжете да "досаждат" с вниманието си на жените, защото "Насилването е престъпление, но опитите да съблазниш някого - независимо колко настойчиво и неумело - не са, както и галантното поведение - мачо агресия".

"Мъжете са безцеремонно наказвани и принуждавани да напуснат работата си, след като всичко, което са направили, е да докоснат нечие коляно или да получат целувка", допълват дамите в групата на Деньов.

Писмото атакува не само феминистка кампания в социалните мрежи #MeToo, но и френския й еквивалент #BalanceTonPorc.