"Когато хората кажат "България", обикновено се сещате за столицата София или Пловдив - един от най-старите градове в Европа. Можете също така да се сетите за Созопол и красивите му дървени къщи с изглед към морето, но дали сте чували за плажа Болата?", пишат от European Best Destinations.

"Разположен на час и половина от летище Варна и само на час и 20 минути от друг красив плаж - Мамая в Румъния, Болата е един от най-добрите плажове в България и един от любимите плажове в Европа", не крият впечатленията си от травъл сайта.

"Този красив залив във формата на дъга не само приютява един от най-красивите плажове в Европа, но също и природен резерват. Насладете се на българското слънце това лято и си починете на златния пясъчен плаж Болата", допълват травъл експертите.

"Не забравяйте да си купите слънцезащитен крем (по възможност биоразградим, за да запазите природата) в град Каварна, разположен на 13 км от този плаж", препоръчват от European Best Destinations.

Болата се класира на 16-о място в подреждането на най-красивите плажове в Европа за 2019 г., като златният медал тази година спечели хърватският плаж Pasjača в региона Конавле. Били ли сте досега там?