Афганистанка роди на борда на американски военен самолет, евакуиращ от Кабул стотици хора, които се страхуват от репресии на новото талибанско правителство в страната.

Жената се е качила на товарния самолет C-17 заедно със съпруга си и първото им дете. По пътя към военната база Рамщайн в Германия тя получава силни контракции. В края на полета кръвното й налягане спада опасно ниско и пилотът сваля самолета на по-ниска височина, за да увеличи налягането в машината.

Веднага след кацането в Германия жената ражда в товарния отсек на самолета с помощта на медицинския екип, пристигнал за целта на пистата. След успешното раждане жената и бебето са транспортирани до близката болница.

Завземането на властта в Кабул от талибаните предизвика паника в Афганистан, особено сред хората, които са работили в предишната държавна администрация и (или) са сътрудничили по някакъв начин на американците.

С товарни самолети от типа на C-17 се евакуират по над 600 души на полет, което е много повече от предвиденото за тези машини.

Повече по темата можете да научите в btvnovinite.bg