Има сватбени традиции, които са се превърнали в закон – например първият танц на младоженците и размяната на пръстени. Всяка година обаче изникват нови тенденции, които бързо отшумяват, защото са само средство за открояване и забавление. Благодарение на споделянията в социалните мрежи те се разпространяват, но и умират бързо.

Според проучване на британската медия Independent има няколко начина да избягаш от клишето на сватбата си. Ето тенденциите през 2018 година, които сватбените агенти препоръчват да се избягват, защото показват кичозност и липса на вкус.

1. Край на претруфените торти с върхове като кули
Хубавата сладоледена торта с плодове за летните сватби бе изместена от тежки и високи до тавана сладкиши. Сега сладкарите споделят, че кичът постепенно намалява. Идва времето на семплите и красиви торти. 

2. Модата с декорираните стени
Снимка на двамата влюбени пред стена от цветя, донъти или каквото им е хрумнало стига да е по много. Това беше изключително популярно, но вече втръсва на всички. След като Кание Уест подари на Ким Кардашиян стена от цветя за деня на майката, сякаш положението се укроти.

3. Драматичното влизане на булката
Булки всякакви и техните пристигания на церемонията също са разнообразни. Какво ли не видяхме през последните години - от булка, пристигаща в огромен надут балон, до дама, облечена като динозавър. Е, сватбените агенти вярват, че тези водевили са на изчезване. Динозаврите остават в музея, огромните балони в цирка, а булките просто ще влизат елегантно в залата.

4. Младоженецът с клонинги, вместо с приятели
Ако сте виждали мъже да си подражават на облеклото и ви е било странно, то значи нищо не знаете. Освен тенденцията младоженецът и приятелите му да са облечени еднакво, се стигна и до там прическите и брадите им да са еднакви. Представете си една група от мъже, които са облечени, подстригани и с еднакво оформена брадичка... Не казваме, че да отидеш в неподдържан вид на сватба е по-добрият вариант, но сватбената зала да е пълна с клонинги на бъдещия ти съпруг, също не е разбираемо като тенденция.

5. Армия от шаферки
Огромният брой шаферки се задържа дълго като тенденция, която води и до някои протоколни проблеми. Често възниква конфузна ситуация покрай това коя шаферка да застане до булката край олтара...

Пример за крахът на тази тенденция е Меган Маркъл, която избра на своята сватба да няма шаферки на нейната възраст и заложи на така наречените "момичета-цветя".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

6. Светещи букви като декор
Това отново е тенденция, която се развива от дълго време. Много хора избират да поставят като декор огромни светещи букви с инициали или да изпишат цяло послание със светлини. Вечерните сватби не биха се лишили от нея, но все пак сватбените агенти препоръчват да се избягва.