Устроени сме така, че неспирно да желаем неща, които не притежаваме – но пътят на материализма, егоизма и хедонизма е път без изход. Добрата новина е, че липсата на щастие и вътрешен мир са постижими, колкото и невъзможни да изглеждат в екзистенциалната безизходица на съвремието.

Ученията на трима от най-великите духовни учители в историята на човечеството – Сократ, Иисус и Буда – идват на помощ в модерните времена, където духовната празнота става все по-осезаема. 

Макар на пръв поглед различни, Сократ, Иисус и Буда са способни да ни помогнат да овладеем изкуството на добрия живот със силата на любовта – независимо дали говорим за сократическия ерос, християнската агапе или будисткото състрадание. Защото човек е безсмъртен, но за да изпълни земния си път с мир и щастие, трябва да се стреми към истина, себепознание и свобода.

Фредерик Льоноар зад "Сократ, Иисус и Буда" е френски философ, социолог и специалист по история на религиите, станал световноизвестен с духовните си книги, сред които бестселъра "Душата на света".

Снимка: Colibri