Тази нощ ще ни предложи възможността да наблюдаваме едно уникално астрономическо явление - „Синя луна”. Днес луната достига пълната си фаза, като това е и второто пълнолуние в рамките на този август месец. Това се случва един път на 2,7 години.

Синята луна не е синя!

Всъщност явлението „Синя луна” няма да ви покаже луна в синьо. Названието е свързано с периодичността на фазите на небесното тяло и идва от Once in a Blue Moon – съчетание, което се използва за явление, което се случва рядко.

Някои астролози свързват „Синята луна” с началото на период, когато се вземат важни решения, а любовта е водеща.

Всъщност, всяко пълнолуние ни прави по-енергични, емоционални и творческо настроени. Тъй като Слънцето, Земята и Луната са подредени в редица, а слънчевата светлина грее директно върху Луната. Когато сме в хармония с природните енергийни явления, можем да ги комбинираме и с нашите собствени енергийни сили.

Ритуали по пълнолуние

При пълнолуние е най-добре да се подстригва косата, защото след това започва да расте по-бързо.

Друг подходящ ритуал е т.нар паричен душ. Вземете малко листче хартия и напишете на него името си и сума, която би ви накарала да се чувствате комфортно. Не бъдете алчни. Колкото и да ви се иска голяма сума, напишете такава, която е възможно да получите. Оставете листчето на открито, така че луната да го огрее. Докато го оставяте, си пожелайте да не причините вреда на никого с това си желание и да не ощетите друг човек със сумата, която искате.

След това остава да повярвате в силата на луната!