Сестрата на Амал Клуни и балдъза на актьора Джордж Клуни е била арестувана и осъдена на 3 седмици затвор, след като била хваната да кара в нетрезво състояние в Сингапур.

47-годишната Тала Аламудин Ле Талек се признала за виновна в понеделник в съда по обвиненията за шофиране след употреба на алкохол, липса на сингапурска шофьорска книжка и застраховка. Тала, която е постоянно пребиваваща в азиатската държава, е била осъдена да плати глоба в размер на 6400 долара, като й се отнема правото да шофира за срок от 4 години, след като бъде освободена от затвора.

Иронията в случая е, че сестра й Амал Клуни, освен съпруга на един от най-разпознаваемите актьори в Холивуд, е и може би най-известният в света адвокат по международно право и правата на човека.

В момента на ареста й Тала е шофирала автомобила на съпруга си и той също може да носи отговорност за нарушенията като собственик на колата, съгласно Закона за движение по пътищата.

Според показанията на Ле Талек, тя е била с приятел в ресторант и е изпила 2 чаши вино и 1 чаша шампанско, след което двамата са се качили в колата в 2,30 сутринта, когато полиция ги спряла.

Полицаят, който я спира, също дава показания в съда. Според неговите думи, след спирането Тала имала затруднения с намирането на ръчната спирачка, а и той усетил миризмата на алкохол в колата. Докато се опитвала да стигне дамската си чанта на задната седалка, за да покаже документите си, сестрата на Амал неволно натиснала педала на газта. Последвал тест с дрегер, който отчел цифри над допустимите, след което арест.

Ле Талек има и предишни провинения зад волана, датиращи от 2013 година.

Няколко неща, които трябва да знаете за сестрата на Амал Клуни

Тала и Амал много си приличат на външен вид. Преди време медиите толкова ги сравняваха, че имаше заглавия, в които ги оприличаваха на близначки. Двете обаче имат 6 години разлика като Амал е по-малката сестра. За Ле Талек се знае, че преди години се мести от Ню Йорк в Сингапур, след като се омъжва за местен бизнесмен – Наги Хамие. Има дъщеря Миа, която е на 17 години.

Освен че е красива колкото сестра си, 47-годишната балдъза на Джордж Клуни има и добър вкус към модата. Тя притежава собствена линия дрехи, носеща името Totally Tala.

По време на сватбата на Джордж и Амал преди 5 години Тала се грижела за подготовката на сестра си. Нейната дъщеря Миа пък била шаферка.