Да си в уютната атмосфера на планинско жилище, навън да вали кротко сняг, а на верандата да се появи сърна. Кадрите, показващи тази идилия, привлякоха вниманието на хиляди в "Инстаграм".

Решихме да научим повече за тази хармонична обстановка и се свързахме с хората, които публикуват в профила Bedouin Adventure Network.

„Сърничката Мими се появи на 1 юни 2018 г. – точно при откриването на нашата Горска резиденция. Наши гости я видели на пътя и я взели в колата си. Тя беше съвсем малка и в началото я хранихме с козе мляко от близкото село“ – разказа ни Милица Янкова, събитиен мениджър на резиденцията, която се отдава под наем.

Мими живее в гората, но всеки ден се появява край къщата, за да похапне царевица или зоб за диви животни, който Милица взима от горското стопанство край Севлиево. Сърната вече дотолкова е свикнала с Милица, че я разпознава не само по гласа, но и по стъпките.

В резиденцията се организират и сватби, като един от кадрите е запечатал булката и сърната, която в този миг пие вода от река Росица.

Горската резиденция е построена от Димитър Косев върху парцел в полите на Стара планина, който той наследява от баба си. Използвани са основно дърво и камък, за да бъде преживяването на гостите сред природата напълно автентично.