Страстта им към хубаво приготвената храна ги събира, за да се преоткрият в погледа на другия. Те са финалистката от MasterChef България Елена Петрилийска и пътуващият кулинар, шеф Николай Красимиров.

Душата на хубавата храна се крие в правилните подправки. Не само в солта, но и не само в пипера. Двамата пазят искреността помежду си като най-съкровенната ценност. След финала на първия  MasterChef у нас Елена създава чудеса в здравословната кулинария, а шеф е  Николай Красимиров е главен готвач в едни от най–добрите ресторанти в страната и чужбина. Нужни са им години, за да се срещнат за втори път, но рецептата за любовта им сякаш винаги е била някъде между страниците на бабината кулинарна книга.

Първото им запознанство е по време на кулинарно събитие, но няколко разменени думи по–късно и Елена решава да поеме по ескалатора, за да може три години по–късно Ники да се появи на вратата в кухнията, къедто работи.

„Винаги съм казвала, не ме занимавайте със гаджета и с такива неща, ако някой дойде тука, от вратата на кухнията да ме вземе, тогава може , аз отвънка няма да си намеря никой и всъщност точно така се случи“ , споделя Елена.

Не след дълго в градината на бабата й те заснемат първата обща кулинарна рецепта.

Сънувах запознанството ни въобще и тази ситуация в градината на баба й, аз бях в ступор. Тя ме потита какво ми е и аз някак си казах, това нещо съм го играл вече и някак си съм участвал в това.“, допълва шеф Красимиров.

И така всяка година на същата дата Елена снима Ники на мястото в градината, което той е сънувал. А писането на рецепти за кулинарна рубрика поставя Ники за втори път пред вратата на Елена, усеща уюта на дома и остава. Започва да се учи от Елена как да владее хаоса в чинията... и наднорменото тегло.

„Ники е единственото нещо, което ми се е случвало и аз просто съм го грабвала. За две години и половина ни се случиха толкова много и толкова важни неща, че наистина сякаш съм живяла с него ужасно много време.“

„При мен най–голямата промяна е това, че започнах да мисля за човека до себе си и приех човека до себе си като един единствен и с този човек ще живея до края на живота си и бих направил на ежедневна база абсолютно всичко, за да остана с този човек, абсолютно всичко на всяка цена“.

Любовта на Елена и Ники е тиха, но изпълнена с ароматни спомени. Те пишат своите общи рецепти и са готови на всичко един за друг. Срамежливо влюбени до полуда, сякаш цяла вечност са били хванати ръка за ръка. Без да изпускат погледа на другия.