В месеца на ужасите един от най-култовите хорър злодеи Майкъл Майърс се завръща, за да лее кръв. Тази седмица беше премиерата на филма „Хелоуин убива“, в който участва и Джейми Лий Къртис. Звездата стана известна през 1978 г. с първата част на хорър поредицата. Но това, което привлече най-много внимание, беше роклята, с която дойде на премиерата – вдъхновена от „Психо“ и покойната ѝ майка Джанет Лий.

Джанет Лий се превръща в един от най-запомнящите се образи в киното, след като участва в култовия филм на Алфред Хичкок. Тя играе ролята на млада жена, която има нещастието да попадне в зловещия хотел на Норман Бейтс и (едва ли има някой, който не знае) става жертва на психопата, докато си взема душ.

За премиерата на новия си филм Джейми Лий Къртис е избрала да се облече като майка си в най-известната ѝ роля, но е имала един проблем – не е знаела какъв е цветът на роклята.

„Това е в чест на красивата ми покойна майка Джанет Лий“, обясни тя. „Всъщност съм облечена като Скарлет Йохансон, която играе образа на Джанет Лий във филма „Хичкок“. Ние не знаем какъв е бил цветът на роклята, тъй като филмът е черно-бял.“

Джейми Лий Къртис се е притеснявала, че хората може да не се сетят като кого се е преоблякла, затова е трябвало да има допълнителен реквизит – окървавена завеса за баня. А откъде е взела кръвта? Лесно – във филми като „Хелоуин убива“ има кофи с изкуствена кръв. Буквално:

Джейми Лий Къртис се върна в ролята си от „Хелоуин“ за пръв път през 2018 г. и ще го направи още веднъж – през 2022 г. се очаква да излезе филмът „Хелоуин: Краят“, който ще е директно продължение на „Хелоуин убива“.