Прокуратурата в Лос Анджелис реши да не повдига обвинение на футболиста на Ювентус Кристиано Роналдо за предполагаемо изнасилване отпреди 10 години. Роналдо беше обвинен миналата година от американката Катрин Майорга, че през 2009 г. я е изнасилил. Футболистът признава, че е правил секс с Майорга, но според него актът е бил по взаимно съгласие.

Катрин Майорга през 2014
Снимка: gett

Катрин Майорга твърди, че Роналдо е започнал да я целува. Тя е протестирала и е искала да си тръгне, но той не я е пуснал да излезе от стаята му, докато не се е съгласила да легне с него.

Още през 2009 Майорга и Роналдо са постигнали споразумение. Футболистът ѝ е платил 375 000 долара за да не повдига обвинение и да не разгласява случая. През 2018 г. обаче, след поредицата скандали и обвинения в сексуално насилие, които разтърсиха Холивуд, жертвата на Роналдо наруши споразумението и сподели какво е преживяла. Според нея все още е била в шок, когато се е съгласила на сделката, предложена от адвокатите на Роналдо.

Снимка: Getty Images

След като информацията за предполагаемото изнасилване стигна до медиите, Роналдо направи изявление: „Твърдо отхвърлям обвиненията срещу мен. Изнасилването е ужасно престъпление, което противоречи на всичко, в което вярвам и на цялата ми същност. Колкото и да ми се иска да изчистя името си, отказвам да участвам в този медиен спектакъл, започнат от хора, които искат да се изтъкнат за моя сметка. Чистата ми съвест ще ми позволи да изчакам резултатите от разследването на случая.“

Въпреки твърденията на Катрин Майорга, прокуратурата в Лос Анджелис реши, че няма да повдига обвинения срещу футболиста. Според тях няма достатъчно доказателства, които да подкрепят твърденията ѝ.

От своя страна Роналдо смята да заведе дело срещу Катрин Майорга заради нарушаването на споразумението, което е подписала през 2009 година.