Прокуратурата в Париж съобщи, че е започнало разследване във връзка със смъртта на френската актриса Емануела Дебевер, която беше сред обвиняващите кинозвезда Жерар Депардийо в сексуално посегателство, предаде Асошиейтед прес.

В своя публикация във Фейсбук през 2019 г. актрисата Еманюел Дебевер написа, че Депардийо я е опипвал през 1982 г., докато са се снимали заедно във филма "Дантон". 

Партньорът на Дебевер е съобщил на полицията на 29 ноември, че тя е напуснала дома им, оставяйки "тревожна" писмена бележка, казват от прокуратурата в Париж. По-късно тя е скочила от парижки мост в река Сена, спасители са й оказали спешна помощ и е била транспортирана в болница. 

Според съобщения в пресата актрисата е починала на 7 декември на 60-годишна възраст.

В същия ден по националния телевизионен канал Франс 2 е излъчен разследващ документален филм относно обвиненията в сексуални посегателства срещу Депардийо, включващ кадри, на които той многократно прави неприлични забележки и жестове по време на пътуване до Северна Корея през 2018 г.

Седемдесет и четири годишният Жерар Депардийо е разследван от декември 2020 г. за изнасилване и сексуално посегателство, след като актрисата Шарлот Арну отправи обвинения срещу него през 2018 г. Той отрича да е извършил каквото и да е престъпление.

През октомври Депардийо публикува отворено писмо във френския вестник "Фигаро", в което се казва: "Искам да ви кажа истината. Никога, наистина никога не съм злоупотребявал с жена".

Парижката прокуратура каза, че предвид обвиненията на Дебевер срещу Депардийо е започнало разследване - процедура във Франция, когато причините за смърт са неизвестни или подозрителни.

По-рано тази година френският сайт Медиапар (Mediapart) публикува информация, според която Жерар Депардийо е обвинен в тормоз, опипване или сексуално посегателство над 13 жени. Документалният филм на Франс 2 твърди, че броят на обвинителките вече е 16.