Откакто започна изграждането на новия кампус "Apple Park", интернет не спря да предлага зрелищни дрон видеа от работата по проекта, но никой досега не е предлагал толкова задълбочен поглед към централата на технологичната компания.

Сега надзъртаме из новия дом на iPhone благодарение на юнския брой на "Wired", където Стивън Леви заедно с фотографа Дан Уинтърс ни развеждат из офиса на бъдещето, който съвсем скоро ще представлява настояще – впечатляващ проект от архитектурно студио "Foster + Partners".

Статията нагледно представя намеренията на покойния Стив Джобс да превърне в рай работата на своите служители, които да се чувстват сякаш работят сред природата в национален парк. 

С новата централа основателят на Apple планира бъдещето на "ябълковата" компания, а пръстеновидната сграда "отразява страстта на Стив Джобс – идеята, че красив обект се е спуснал върху този зелен и разкошен пейзаж, който ще бъде обитаван от 12 000 души. Това е наистина утопична визия", споделя арх. Норман Фостър.

"За Джобс дърветата представляваха най-красивото изкуство. Той казваше: Най-невероятното при дърветата е, че няма никакво значение колко си богат – никога няма да можеш да си купиш красиво вековно дърво", добавя арх. Стефан Белинг.

Не пропускайте да прочетете цялата история в новия брой на списание Wired.

Снимка: Dan Winters / Wired