Китаристите на Рамщайн Паул Ландерс и Рихард Круспе шокираха феновете си в Русия, като по време на концерта си в Москва се целунаха на сцената. Целувка беше в знак на протест срещу законите против „гей-пропагандата“, приети в Русия през 2013 година.

И докато тази целувка ще предизвика много политически реакции, тя не е нито най-интересната, нито най-шокиращата, която някога сме виждали. Нека си припомним кои други знаменитости, които не са хомосексуалисти, размениха страстни целувки пред много хора.

Анджелина Джоли и Пета Уилсън

Една от първите публични еднополови целувки между звезди беше на актрисите Анджелина Джоли и Пета Уилсън от популярния навремето сериал „Никита“. През 1997 г. на последната церемония по раздаването на наградите „Cable ACE Awards“ двете телевизионни звезди се целунаха. Вероятно целта на Анджелина е била да привлече повече внимание върху себе си. Това се случи преди големия ѝ пробив в „Лара Крофт: Томб Рейдър“.

Мадона, Бритни Спиърс и Кристина Агилера

През 2003 две от най-големите музикални звезди по това време също изненадаха феновете си, като се целунаха на сцената. Бритни Спиърс и Мадона са коментирали дали няма да е интересно да се целунат на церемонията за наградите на MTV, но не са се разбрали нищо. На сцената Мадона изненадала Бритни, като я целунала.

Снимка: Getty Images

След това Бристни Спиърс заяви, че никога преди не е целувала жена и никога не би го направила отново. 10 години по-късно, за да отбележат годишнината от церемонията през 2003, Бритни и Мадона повториха целувката, като този път Мадона даде една и на Кристина Агилера.

Джон Траволта и Кърк Дъглас

От всички целувки, включени в този списък, това определено е най-забавната. През 2007, на Международния филмов фестивал в Санта Барбара, Джон Траволта получи наградата за постижения в киното, кръстена на Кърк Дъглас от самата легенда. Щастлив от оказаната чест, Траволта не само прегърна, но и целуна Дъглас.

Снимка: Getty Images

И макар за повечето целувки тук да се твърди, че са спонтанни, тази е единствената, за която можем да сме сигурни. Само погледнете изражението на лицето на 91-годишния актьор.

Уил Феръл и Саша Барън Коен

Снимка: Getty Images

През 2007 на наградите на MTV двама от най-откачените актьори в Холивуд споделиха страстна целувка. Но както можем да очакваме от Саша Барън Коен и Уил Феръл, нещата не спряха дотам. Двамата започнаха да се опипват и да се търкалят по пода.

Робърт Патинсън и Тейлър Лаутнър

През 2011 година, в разгара на манията по вампирската поредица „Здрач“, актьорите Тейлър Лаутнър и Робърт Патинсън, които във филма се борят за сърцето на Бела, бяха номинирани в категория „Най-добра целувка“ на наградите на MTV. Наградата отиде при Патинсън, който изненада всички, като скочи от сцената и демонстрира уменията си да се целува върху „съперника“ си Тейлър.

Снимка: www.hellomagazine.com

През годините имаше подозрения и за Робърт и за Тейлър, но от трите звезди във филма единствено Кирстен Стюарт се разкри като хомосексуалист.

Сандра Бълок и Скарлет Йохансон

Снимка: Getty Images

Наградите на MTV очевидно имат странно действие върху звездите, на което се поддаде и Сандра Бълок през 2010. Докато получаваше наградата си „Звезда на цяло поколение“, Бълок се обърна и изненадващо целуна Скарлет Йохансон.

Дъстин Хофман и Джейсън Бейтман

Снимка: Getty Images

През 2010 и актьорите Джейсън Бейтман и Дъстин Хофман разменили целувки, но не на церемония по раздаване на награди, а на баскетболен мач. Бейтман сподели за случилото се през 2014 и показа снимки, които са запечатали забавната ситуация.

На стадионите в САЩ има традиция да се избира една двойка от тълпата, които се показват на голям екран пред всички и трябва да се целунат. И макар и Бейтман и Хофман да са били на баскетболен мач с половинките си, камерата е избрала да покаже само тях. Насърчавани от тълпата, двамата актьори са се целунали.