Поглеждам разсеяно през прозореца, наслаждавам се на първите признаци, предвестници на пролетта. Трудно ми е да събера мислите си. Усещам, че се случва нещо...

Пролетта дойде в офиса!!!

От няколко дни насам забелязвам едно оживление на работното ми място. Шегите се превърнаха в ежедневие, смехът е заразителен. Гениалните идеи ни навестяват само след голяма доза кафе, размотаването стана нещо обичайно, а паметта ни къса :) ... особено моята!

Има я и другата крайност в настроенията ни понякога – апатия, лека раздразнителност и малко напрежение в отношенията. Двете състояния се менят, както и мартенското настроение на всеизвестната Баба.

Странно защо работоспособността на човек спада правопропорционално с покачването на температурите.

Как да работиш като сърцето ти вика за разходка, за танци, за срещи?

А моето крещи!!! Разбира се, това е нормално състояние – някои го наричат „пролетна умора”, други мързел, трети просто липса на вдъхновение. И поради тази причина се опитвам да намеря нови източници на последното, но засега безуспешно.

Предлагам един кратък тест за да разберете дали пролетта е дошла и във вашия офис:

- Разсеяни ли сте?
- Гледате ли „умно”, без да влагате мисъл в това, което чувате?
- Иска ли ви се да сте навън, точно сега?
- Заменихте ли ентусиазираното „Ах!” с негативното „Ох!”?
- Забравяте ли бързо?

Ако отговорите на всички въпроси с „ДА!!!” – значи пролетта вече е дошла и във вашия офис. Поздравления! Заредете се с витамини, организирайте се повече и ще „преодолеете” пролетните последици.

Автор: Таня Димитрова
Магистър по педагогика и семиотика на изобразителното изкуство

 

Материалът е предоставен от www.mamatatkoiaz.bg