Забравете за черния, белия и млечния шоколад - на хоризонта има чисто нов вид, който ще промени десертите завинаги. Швейцарската компания за шоколади "Barry Callebaut" създаде четвърти вид шоколад - естествено-розовия Руби.
За създаването на шоколада с нестандартен цвят са използвани рубинени какаови зърна Руби, които растат в страни като Еквадор, Бразилия и Кот д'Ивоар. А благодарение на невероятния му естествен аромат, вкус и цвят, новият шоколад не съдържа никакви добавени оцветители, овкусители и ароматизатори.
Създателите на шоколада Руби вярват, че иновацията ще предизвика истинска сензация в десертите - най-малкото заради забавния цвят, който предразполага към кулинарни експерименти. Ако ви е писнало шоколадовата торта да изглежда кафява, сега вече знаете с какво да впечатлите приятелите си в Инстаграм.
Време беше за ново шоколадаво преживяване, след създаване на белия шоколад преди 80 години - време е за Руби.