... особено през лятото, когато не всеки крем върши работа.

Често напукване, лющене на горния слой, сухота и опъване почти до болка. Познато ли ви е? А зачервявания, чести обриви при проба на нов, неизпитан досега продукт, най-вече декоративна козметика? Чувствителност от слънцето? Всички тези неща са познати на голяма част от жените, а също и на нас.

Да, сухата и чувствителната кожа няма видими несъвършенства, но дискомфортът, който тя предизвиква, е достатъчно голяма пречка. Всекидневното използване на SPF 50 е задължително, но когато дори и този фактор не ти гарантира липса на зачервяване и изгаряне на кожата, нещата загрубяват. 

Имала съм суха кожа винаги - дори и през пубертета. Да, често приятелките ми и всички останали момичета ми споделят, че съм късметлийка, защото нямам черни точки, пъпки, петна и видими несъвършенства. Че освен 1-2 пъпчици на месец, съвсем успешно мога да мина без грим по кожата на лицето. Самата аз силно оценявах тези неща(и все още ги). Сухотата не е толкова голяма пречка, но когато се комбинира с чувствителна кожа, всяка дама с моя кожен тип трябва да бъде безкрайно внимателна. След като се обринах няколко пъти по цялото лице от козметични продукти на добри марки (никога не съм слагала на лицето си нещо със съмнително качество), реших, че явно чистотата и съдържанието на бялата ми козметика е от много съществено значение.

Така след много проби и много обелена и пресушена кожа, много хидратиращи кремове, които някак мигновено се изпаряваха от лицето ми без да оставят и следа от подхранване, открих своя любим зимен крем. Да, вече години наред с него имаме много силна връзка и не излиза от постоянния ми арсенал. 

След като тази зима обаче изхвърлих поредната празна тубичка от него, реших, че е време да експериментирам с нещо различно - така или иначе идва лято, а през него винаги съм предпочитала по-леки формули на кремовете. Но тъй като съвсем леките и флуидни са крайно недостатъчни за моята кожа, се спрях на обогатена. Свръх обогатена.

Кремът на La Roche-Posay Hydreane Extra Riche бе моят избор. И не съм съжалила за него дори и за секунда. Той е подходящ за чувстителна кожа и ако предполагате, че това важи за всяка марка от медицинската козметика, ще ви оборя, че след неколкократни обриви от други продукти на други марки, започнах да бъда изключително внимателна и винаги да избирам чиста по състав бяла козметика за възможно най-нежна кожа. Този крем не съдържа парабени и е обогател с термална вода, която сама по себе си има успокояващо и намаляващо зачервяванията действие. 

Снимка: La Roche-Posay

Кремът не е със слънцезащитен фактор, но тъй като този на дневните кремове е между 15 и 25 SPF, винаги съм избирала да ползвам два отделни продукта за тази цел. Тоест той отговаря на всичките ми критерии - подходящ е както за дневен, така и за нощен. Използвам го два пъти дневно и още при първото нанасяне забелязах мигновената хидратация - след като кожата по носа ми отново беше почнала да се бели (да, през лятото и не, лицето ми не беше изгоряло от слънцето), само след едно нанасяне вечерта, на сутринта тя вече беше видимо по-добре. 

В случай, че сте със суха кожа като моята и ви притеснява определението "Extra Riche", ще ви успокоя, че кожата ви няма да се омазни, а порите със сигурност няма да се запушат. Напротив. Това е точната дневна доза хидратация - попива мигновено, не оставя неприятен филм върху кожата, а усещането е успокоение за всяка клетка. Така, сякаш тя попива термалната вода и извлича всяка нейна полза. 

След няколкоседмична употреба на Hydreane Extra Riche забелязах, че кожата ми е по-свежа, по-сияйна (без неприятен блясък) и постоянно е по-добре подхранена - резултат, който е в дълбочина, а не повърхностен слой, както доста от използваните от мен кремове действат. Като плюс, моментните зачервявания намаляха постоянно, а кремът е и перфектна база за грим - не се получава наслояване, размазване или тежест.

La Roche-Posay ни обещава перфектна хидратация, възвърнат комфорт и мекота. Единственото, което мога да добавя е, че този път всички обещания са спазени. И лицето ми и аз благодарим.