Преоткрихме силата на маслата. Те са навсякъде – намираме ги концентрирани и чисти, в продуктите за коса и в кремовете за лице. Днес ви предлагаме същински елексир – пет есенциални масла, съчетани в един продукт. Защото големите неща са в малки кутийки. Или шишенца.

Новото олио за лице на на AVON – Nutra Effects Miracle Glow открива революционен метод за възстановяване на кожата. То подпомага подхранването, хидратацията и укрепването на кожата, възвръща нейния блясък благодарение на петте масла, които са в основата на състава му. Всяко от тях има хидратиращо и антиоксидантно действие, което ги прави подходящ избор за всяка възраст и всеки тип кожа. Ако имате склонна към омазняване кожа, нека думата "олио" не ви плаши – лицето ви все пак има нужда от хидратация, а формулата на това чудо е лека, абсорбираща и не запушва порите.

Една от съставките е маслото от бабасу. То прави олиото по-издръжливо чрез антимикробния си ефект. Освен това запазва влагата в кожата, прави я по-мека и еластична, изравнява тена и кожните неравности. Маслото от маракуя също има хидратиращо действие. То подобрява кръвообращението на кожата, с което повишава нейната еластичност. Съдържащата се в него плодова киселина забавя процеса на стареене и ускорява процеса на обновяване на защитния слой на кожата.

Маслото от марула е едно от най-полезните за кожата. Състава му осигурява надеждна защита от вредното въздействие на свободните радикали благодарение на тънкия защитен слой, който остава върху повърхността на лицето. 

Зеленото кафе днес е изключително популярен продукт, а масло от него него се съдържа и в продукта на AVON. Вероятно сте запознати с неговите благоприятни ефекти върху тялото, но въпреки това ще се изненадате, когато ви кажем, че те са същите и за кожата на лицето. То ускорява отделянето на натрупаните токсини чрез лимфодренажния си и пречистващ ефект.

Последно по ред, но не и по важност, е маслото от ленено семе. В Nutra Effects Miracle Glow са запазени всички негови качества, дали му статута на суперхрана. То е богат източник на есенциални мастни киселини, а благодарение на силното си антиоксидантно действие то заздравява не само кожата, а и целия ни организъм.

Мит е, че през лятото кожата ни няма нужда от хидратация. Заради потенето през горещите дни организмите ни губят вода, която ни е нужна за правилния обмен на веществата и добрата визия. Леката формула на този коктейл от магични съставки го прави подходящ за тази цел. Сега е идеалното време да му дадете шанс.