Звездите често са пример за подражание, но невинаги с основание. Освен познати с талантите си, те са дори по-податливи от обикновените хора на разнообразни пороци, иначе присъщи в по-голяма или по-малка степен на всеки от нас. Макар и друг път да сме споманавали за някои от тях, този път решихме да съберем и да разгледаме по-обстойно някои от най-фрапантните или просто любопитни прегрешения на най-известните с пороците си личности отвъд океана. Ето ги и тях:

Ейми Уайнхаус
Снимка: Getty Images/ Guliver Photos
Порокът: Алкохолизъм

Любовната история между Ейми и чашката е дълга и напоителна, но не сме сигурни, че ще има щастлив край. Британската певица неотдавна беше брутално освиркана на концерт в Белград, на който видимо замаяна, не можеше нито да пее, нито да координира движенията си. След този инцидент мениджърите на звездата се принудиха да отменят и другите дати от турнето й, включително й участието й на фестивала Sziget. Ейми беше в клинка за лечение на алкохолна зависимост през май т.г. (а преди това си постоя там и през 2007, а и 2008). За справка: за нормално се смята при възраст над 65г. – по една чашка дневно и две, ако си под същите години. Ако пиете повече от пет алкохолни питиета дневно, можете сериозно да увредите здравето си.

Чарли Шийн

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Порокът: Наркозависимост

Множество скандали, включително и куфарче, пълно с кокаин, дела срещу CBS – всичко това, довело до нещо, близо до безработица… Чарли твърди, че е чист и дори позволи на национална телевизия да покаже резултатите му от тестовете за наркотици.
Засега „Двама мъже и половина” още не е намерило заместник на Шийн.

Иначе Чарли беше в клиника за лечение на зависимости през януари. По-рано пък (през октомври мин.година) беше хоспитализиран, след като властите го намериха пиян и гол в хотел Плаза, в компанията на порно звезда. Подобно поведение не е нетипично за човек на кокаин – наркотикът е силно пристрастяващ. Според официалните данни в САЩ при 15 процента от опитвалите кокаин, 6 са пробвали още в гимназията. Бащата на Шийн – Мартин преодоля алкохолната си зависимост, да се надяваме, че крушата не пада по-далеч от дървото.

Лейди Гага

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Порокът: Уиски и трева

След като се появи с рокля от месо на наградите Грами, не сме сигурни дали изобщо има изненадани от признанията на русата певица. В интервю тя сподели, че обича да пафка трева и да пие много уиски. И макар да оценяваме откровеността й, все пак се чудим дали е много отговорно да казва подобни неща, предвид факта, че феновете й я следват неотклонно, а голяма част от тях са непълнолетни… Според изследване повече от 1/3 от пушачите са започнали да пушат, след като са видели любимата си звезда с цигара в уста (най-често в сцена от филм). Дали видеклиповете имат същото влияние? Да се надяваме феновете да обръщат повече внимание на текстовете й, които подкрепят толерантността и да приемаме себе си такива, каквито сме, а не на признанията й.

Линдзи Лоън

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Порокът: Алкохолна и наркотична зависимост

През 2010 звездата излежа две присъди за нарушаване на пробацията си – първата, защото не се яви на часовете за образоване по въпросите за алкохолизма и после – за положителен тест за наркотици. Дали прекараното време в клиника за лечение на зависимости ще й помогне, още не е ясно. Злоупотребата с алкохол може да причини хепатит, проблеми с черния дроб, деменция, сърдечен удар и анемия, да не говорим за депресията и проблеми с гнева. Добрите новини за Линдзи и за всички, борещи се с опасния порок: изследванията показват, че е възможно да се възстановиш и да заживееш пълноценно отново.   

Сестрите Кардашиян

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos
Порокът: хапчета за отслабване

Ким и Клои Кардашиян са рекламни лица на серия за хапчета за отслабване. Само дето експеритите смятат, че няма как да отслабнеш само с таблетки. Хората често предпочитат бързи резултати пред усилена работа. Те смятат, че едни хапчета ще им помогнат да изглеждат като сестрите Кардашиян, обаче просто не става така.  

Кристина Агилера

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Порокът: пиърсинг

Говори се, че след развода си Агилера се е продупчила поне дузина пъти – включително носа, зърната и клитора си. Феновете на пиърсинга по гениталиите твърдят, че той носи множествени оргазми, само че специалистите предупреждават: по този начин можете да си докарате кървене и хематоми (когато кръвта се събира на едно място подкожно), белези и дори да навреди на нервната ви система. Освен това пиърсингът на нежното място „там долу” е много податлив на инфекции.

Очаквайте продължение.