Царски план за раждане! Подробен план за действие е написан за момента, в който Кейт усети, че започва раждането. Придворните са „на повикване всеки ден и всяка нощ през месец Юли.“ – издава източник на US Weekly: „Всичко е готово.“

Когато съпругата на принц Уилям усети първата контракция, тя трябва да даде сигнал на личния си секретар – Джейми Лоутър-Пинкъртън, който пък веднага ще уведоми личният й лекар - д-р Маркъс Сечъл на мобилния му телефон, „подарък“ от двореца.

„Това е криптиран сигнал, така че няма как някой да го проследи.“ 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След това, д-р Сечъл ще се придвижи с BMW 6 Series, върху покрива, на което е поставена мигаща неонова зелена светлина. Трябва да измине 7 мили (11 километра) от дома си в Muswell Hill, North London до болницата „Света Мария“ (St. Mary's Hospital) в Падингтън. Разстоянието се изминава за 26 минути.

При наличието на над 180 фотографа и журналиста, които лагеруват денонощно пред болницата още от 8 юли, херцогинята ще бъде въведена в сградата през един от трите странични входа и настанена в апартамент на четвъртия етаж в крилото Lindo. Помещението струва 1 500$ на вечер, снабденo с WIfI и сателитна телевизия, а на 1 юли е било санирано и от тогава е под охранително наблюдение. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Щом Кейт се настани, от двореца ще пуснат изявление, което да обяви предстоящото раждане. Ако всичко върви по план, Мидълтън ще роди Негово Кралско Височество – принц или принцеса на Кеймбридж, по естествен път, с принц Уилям до себе си. Детайлите като пола и теглото на бебето ще бъдат публикувани в златна рамка, поставена зад главната порта на Бъкингамския дворец, а веднага след това новината ще стане официална и в социалните мрежи. Името на монарха обаче ще остане в тайна още малко.

Терминът на Кейт беше на 11 юли и цялата фамилия вече очаква с нетърпение събитието. Съпругата на принц Чарлз – Камила, херцогиня на Корнуол каза на 15 юли: „Всички само се въртим около телефоните си. Надяваме се, че до края на седмицата тя или той ще се появи.“  

Снимка: Getty Images/Guliver Photos