Като деца мечтаем на едро. Няма невъзможни неща за ум, доминиран от въображението, и амбиция, необуздана от големи несправедливости. Не ви ли се иска да знаете координатите, във времето и пространството, на онзи момент, в който сте пуснали ръката на приятелчето в себе си? Приятелчето, което и днес знае, че можете да бъдете всичко на този свят, включително и негов владетел, защото целият свят за вас, всъщност, е вашият живот? И като локализирате момента, не искате ли да се върнете в него и да се сритате по дупето?!?! Никога не трябва да напускаме приятелчето, което сме си... То е единственото, което някога е знаело със сигурност, какво може да ни направи щастливи.

Една млада душа знае това. Едно 12-годишно момиче припомни на целия свят, че някога всички сме вярвали, че ще можем да бъдем най-доброто, на което сме способни.

През април 2013-а 12-годишната Тейлър Смит решава, че трябва да бъде приятел на себе си и след 10 години и написва писмо до порасналото си Аз, което трябва да прочете на 13 април 2023 г.

На 5 януари, след усложнения от пневмония, Тейлър издъхва. След трагичната й смърт, съсипаните й родители откриват писмото сред вещите в стаята й. "Да се отвори от Тейлър Смит на 13 април 2023 г., освен ако не е посочено друго" – повелява на себе си малката чаровница.

Прочитайки заветите, които дъщеря им е оставила за собственото си, вече невъзможно, бъдеще, Мери Елън и Тим Смит решават, че най-добрият начин да почетат паметта на малкия си ангел е да споделят писмото на Тейлър в интернет.