Понякога ни доскучава по време на лятната почивка на морето. Ето защо аквапарковете са може би най-добрият начин да се отървем от еднообразието по курортите. Има няколко водни парка, които ще ви развълнуват до безкрай. Някои пързалки са много екстремни, други не толкова, но всяка до една носи на човек цял спектър емоции. А ако сте с деца на почивка, то аквапаркът е лесен вариант да се позабавляват малчуганите. Ето защо нашият Летен гид подбра местата в Европа, в които има водна пързалка за всеки. 

Едва ли има човек, който не се е спускал по водна пързалка. Чувството е неописуемо. Вълнение, страх, очакване и още куп емоции нахлуват в съзнанието на всеки престрашил се. Екстремното усещане кара сърцето ти да затупка скорострелно. Безброй мисли нахлуват в съзнанието ти. След всяко спускане излизаш на повърхността зареден и готов за следващото приключение. 

Често обаче можеш да останеш разочарован от аквапарка, който си посетил, защото не успява да те изненада. Но местата, които сме подбрали, ще ви харесат със сигурност. 

Можете да посетите аквапарк Istralandia, докато сте в Нови град, Хърватия. Намира се на едва 5 км от морския бряг. Площта му е 80 000 кв.м. и разполага с над 20 пързалки.

Siam Park в Тенерифе, Испания е популярен със своя тропически дъх на лято. Тук освен да се спускате по множество пързалки, създателите са помислили и за зони за релакс. Има и семейна зона, където атракциите са пригодени и за по-малки деца. 

Etnaland в Белпасо, Италия е място, което няма единствено водни пързалки. Тук има всякакви други екстремни атракции, които да разтупкат сърцата ви. В този парк има място за всекиго от любителите на екстремното до онези, които обичат почивката под чадъра.

Parco Cavour се намира в Ариано, Италия. Този парк е с площ 200 000 кв.м., но това с което най-много се отличава са огромните зелени площи на територията си. Там се организират безброй активности за малки и големи, а за преживяването на посетителите се грижат професионални аниматори. 

Aqualand Corfu, както се досещате се намира на гръцкия остров Корфу. Този парк вълнува посетителите си до безкрай. Този воден парк предоставя възможност за разхлада от жегите на острова. Можете да си почивате под чадърите или да се освежите по пързалките.