2018 година ще е годината на сватбите за кралския двор. След като принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че са сгодени и определиха паметната дата да е 19 май, друг член на кралската фамилия също последва примера им. Принцеса Юджини, която е осма поред за наследяването на престола, се сгоди за приятеля си Джак Бруксбанк, с когото са заедно от 7 години. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Новината беше потвърдена официално от Бъкингамския дворец.
"Херцогът и херцогинята на Йорк имат удоволствието да оповестят годежа на принцеса Юджини и г-н Джак Бруксбанк", се посочва в изявлението.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

27-годишната внучка на Елизабет Втора е по-малката от двете дъщери на херцозите на Йорк Андрю и Сара. Принцеса Юджини и Джак са се сгодили по-рано този месец, докато са били в Никарагуа. Сватбата ще се състои в същия параклис, в който през май месец принц Хари и Меган Маркъл ще сключат брак, а именно параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор. Конкретна дата не се посочва, но щастливото събитие е планувано за есента.


Както повелява традицията, след годежа на принцеса Юджийн бяха разпространени официални снимки, на които централно място заема големият пръстен на лявата ръка на бъдещата госпожа Бруксбанк.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Интересен факт около бижуто е, че камъкът е изключително ценен вид сапфир, наречен падпарадаша, а цветът е изключително интересен - в цвят сьомга. Около големия камък в центъра, естествено има наредени и диаманти.

Не знаем дали е съвпадение, но специалистите побързаха да сравнят годежния пръстен на принцеса Юджийн с този на майка й, херцогинята на Йорк Сара. Бащата на бъдещата булка принц Андрю предложил брак през март 1986 г. с пръстен с бирмански рубин, заобиколен от 10 диаманта, който е почти идентичен с този, който принцесата е получила от Джак Бруксбанк. Не е ясно дали той е търсел някакво сходство, но приликата е невероятна.

Честито! Ще очакваме кралските сватби през 2018 година с нетърпение!