Обикновено Кейт Мидълтън е тази, която омайва малките деца по време на официални посещения и работни ангажименти, но този път принц Уилям попадна в центъра на очарователна сцена.

Снимка: Getty Images

41-годишният принц на Уелс пристигна в Сингапур в неделя, за да присъства на церемонията по връчването на наградата Earthshot. Първата му спирка беше развлекателен и търговски комплекс на природна тематика. Той беше посрещнат от ликуващи тълпи и отдели време да се срещне с хората, излезли да го видят - включително с бебе на име Албан Коста.

Снимка: Getty Images

Докато принцът разговаря с родителите на бебето, то се вкопчи в пръста на Уилям, който споделя, че то е „много сладко“.

"Как спи? Добре ли спи?", пита принцът на Уелс.

Снимка: Getty Images

От снимки и видеоклипове се вижда как бебето продължава да държи пръста на Уилям и дори успява да го оближе. В този момент принцът казва през смях:“ Имам нужда от пръста си! Трябва ми!“

Кралският фотограф Крис Джаксън, който отразява посещението на кралската особа в Сингапур и успява да заснеме очарователната случка, се пошегува в Инстаграм, че 8-месечното бебе "хареса и не искаше да върне!" ръката на принца на Уелс.

Разбира се, престолонаследникът на британския трон е на „ти“ с всичко, свързано с родителството, тъй като със съпругата му Кейт Мидълтън имат 3 деца - принц Джордж, на 10 години, принцеса Шарлот, на 8 години, и принц Луи, който е на 5 години.

Принцесата на Уелс наруши досегашната традиция, като не присъства на третата церемония по връчването на наградата Earthshot, както направи през миналите 2 години. Уилям учреди наградата Earthshot през 2020 г., за да насърчи действията към най-неотложните екологични предизвикателства в света, като планира да връчва награди до 2030 г. Кейт подкрепи Уилям на церемонията по връчването на първите награди в Лондон през октомври 2021 г. и отново в Бостън през декември 2022 г.

Причината принцесата да остане у дома обаче е уважителна. Принц Джордж има изпити в училище тази седмица, а майка му е останала в Уиндзор, за да го подкрепи.