Поколенията се менят, но традициите пребъдват във времето, бидейки част от основните ценности на една страна.

За това инициативата на А.Р.И.З.-7 е достойна за уважение. Кампанията цели популяризирането на традиционния български костюм от различни етнографски области в България.

Организаторите от асоциацията са водени от желанието да вдъхновят съвременния българин, канейки го да облече носия и да усети „силата й” като част от наследството, оставено от предците ни.

Ето защо, тази година Асоциацията се обръща към всички сънародници, от различни възрасти, с покана да обличат носии през почивните дни и да се снимат с тях на обществени места, като публикуват кадрите във фен-страницата на инициативата. Основната идея е събраният снимков материал, да направи цялостен обзор на традиционните облекла по региони.

Стартът на инициативата бе отбелязан на 18 април 2015 г. в София с впечатляващо събитие край Езерото с лилиите в Борисова градина. В него участие взеха танцовите ансамбли „Гоце Делчев” и „Хемус“ (Враца). От своя страна Пеньо Иванов, председател на А.Р.И.З. - 7, почерпи всички гости с празнични погачи и други вкусотии от хлебозавод „ЕЛИАЗ”.

Официални партньори на кампатнията са „Балканика” и „Болкан флейвърс”. Традиционното събитие ще продължи до 28 юни 2015 г. 

Дейни, А.Р.И.З. - 7, подготвят и други интересни мероприятия, като "Празникът на Лютата Чушка – България"  и "Guard of Traditions" (Пазител на Традициите от английски език). 

Ние облякохме нашите носии, сега е ваш ред!