Ясно е кога ще се състои церемонията по връчването на 94-те награди "Оскар" - Академията на филмовите изкуства и науки в САЩ потвърди, че голямата вечер ще се проведе на 27 март 2022 г.

След година на COVID-19 пандемия, промени в правилата и катастрофално ниски рейтинги, наградите на Академията се завръщат в "Долби Тиътър", като отново ще бъдат излъчвани по телевизия ABC, а прозорецът за допускане ще бъде затворен в края на календарната година.

През изминалата година Академията разшири периода за участие през февруари заради пандемията от новия коронавирус. Номинациите за 94-те награди "Оскар" ще бъдат обявени на 8 февруари.

Академията обаче заявява, че датите за номинациите и церемонията остават обект на промяна. Организацията също така признава, че филмовият бизнес все още е силно повлиян от COVID-19 пандемията, като за филмите отново няма да бъде задължително да имат представяне в киносалоните, за да могат да участват, като ще могат да имат премиера в стрийминг платформите на видео.

Датата в края на март е доста по-късно от обичайното излъчване на церемонията на престижните златни статуетки, като първоначално церемонията на 94-то издание на наградите "Оскар" е било планирана на 27 февруари, но месецът е бил изпълнен с големи събития - включително Олимпийските игри през 2022 г. и Супербоул.