Завършва ерата на „Емили с тротинетката“. Младата транссексуална жена, която кръстосваше улиците на София с непозволена скорост и изправяше косите на шофьорите, е решила да продаде превозното си средство.

Това решение идва няколко дни след като Емили падна на Околовръстния път и по чудо се отърва без наранявания, но няма нищо общо с опитите ѝ да избегне подобни инциденти в бъдеще. Непосредствено след инцидента Емили заяви намерението си да продължи да лети с тротинетката.

КАКВО ПРОМЕНИ РЕШЕНИЕТО Й?

Солените глоби са я изплашили повече от възможността да изпотроши крайниците си. Емили е трябвало да плати на държавата 700 лева.

В пост в Инстаграм тя подробно обясни какво се е случило между нея и служителите на КАТ.

"Първо ме викнаха в КАТ на 29 юли, за това че карам по Околовръстното и ме глобиха 50 лв. и 150 лв.“, разказа Емили в Инстаграм. „После ме привикаха пак в КАТ на 25 август, за това, че съм паднала на Околовръстното в дъжда и уж съм блокирала движението, за което разбирате ли пак ме глобиха с 50 лв. и 150 лв. И последно днес на 30 август ме привикаха отново, за това, че пак управлявам Ел. Тротинетка по големи булеварди и за това, че се предвижваме двамата с моят приятел Тихомир на тротинетката! За което ме глобиха отново с 50 лв., 150 лв. и 100 лв.

РЕШИХ ГО - ПРИКЛЮЧВАМ

След тази поредица неоправдани според Емили глоби, само за това, че лети със 100 км/ч, докато управлява превозно средство с максимална позволена скорост от 45 км/ч, тя се е предала.

РЕШИХ ГО - Приключвам с тротинетката! Жал ми е, мъчно ми е, но ще трябва този филм да приключи!“

Тя е обявила тротинетката за продажба, като цената, която се надява да получи, е 7000 лева. Това е с 1000 лева по-малко от цената, която твърди, че е платила за нея.

Почитателите на високоскоростната Емили не трябва да се отчайват. Нейното отсъствие на улицата ще е кратковременно, защото младата жена започва курсове за категория А2 и от пролетта ще лети със значително по-мощна машина. Надяваме се да осъзнава, че дори на мотор ще трябва да плаща глоби, ако превишава скоростта.