Ако следите профилите на Бритни Спиърс в социалните мрежи, значи знаете, че те трябва да вървят с предупреждение NSFW (Not safe for work, или неподходящи за гледане в офиса).

40-годишната жена обича да публикува провокативни фотографии, на които е съвсем леко облечена… или изобщо няма дрехи. Много често интимните ѝ части са прикрити единствено от малки сърца и други емотикони, за да не бъдат премахнати от Инстаграм.

 

Според вас голите снимки на Бритни са...

Това със сигурност е нещо, което много хора едва ли приемат но от друга страна е резултат от дългогодишна борба, която Бритни видеше, за да върне контрола си върху живота и тялото си.

БРИТНИ – СВОБОДНА, ЩАСТЛИВА И ГОЛА

Голите снимки започнаха точно когато попечителството, под което беше поставена певицата, беше отменено. В продължение на 13 години всеки аспект от живота ѝ се контролираше – от социалните ѝ мрежи до правото ѝ да има деца и да вижда тези, които вече е родила.

Едно от първите неща, които Бритни направи с новата си свобода беше да започне да качва снимки, които са по-подходящи за платформата OnlyFans. Така тя обяви война не само на ограниченията на попечителството, но и срещу тези, които сама си е наложила.

БРИТНИ СПИЪРС И ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТЯЛОТО Ѝ

Историята на Бритни Спиърс е приказка за успеха, но и последиците от него. Бритни става звезда на „Дисни“ още на 8-годишна възраст и 10 години по-късно пуска първия си албум, който е изключително успешен. Бритни става една от най-големите звезди на 90-те и в резултат на това получава нервен срив, заради който е и поставена под попечителството.

Една от негативните последици от славата е начинът, по който певицата вижда собственото си тяло. Като съвсем млада звезда, тя осъзнава, че милиони хора я гледат и я оценяват като сексуален обект. Това засилва чувствителността ѝ към всяко несъвършенство на тялото ѝ.

Дори баща ѝ подклажда несигурността ѝ, както разкри самата Бритни в социалните мрежи:

„Баща ми винаги ми е казвал, че съм дебела, а да си дебелана на сцената не е забавно, унизително е.“

Вниманието на медиите също не помага на самочувствието на певицата. Папараците се опитват да я снимат когато не изглежда възможно най-добре и я обвиняват, че дигитално променя снимките си за да изглежда по-слаба.

„Папараците още показват мои снимки на балкона, на които се виждат излишни мазнини“, написа тя по-рано тази година. „Медиите винаги са се държали с омраза към мен. Знам, че тялото ми не е перфектно, но знам също и че не изглеждам по този начин. Може би трябва да стоя във фитнеса по три часа, както прави Сам (съпругът ѝ – бел.ред.).“

Изглежда голите снимки на Бритни са само средство, с което тя се опитва да убеди самата себе си, че изглежда добре.