Досетихте ли се коя е актрисата на снимката? И да не сте, без съмнение щяхте да отгатнете, ако ви бяхме подсказали, че това е една от най-обичаните и успешни австралийски актриси. Вече няма как да не разпознавате прекрасната Никол Кидман дори на снимката отпреди няколко десетилетия, която тя сподели тази седмица в Инстаграм.

Никол не споделя на колко години е на снимката, но със сигурност можем да кажем, че около десетилетие по-късно 16-годишната Никол Кидман получава първата си роля – в австралийския коледен филм „Bush Christmas“ от 1983 г.

Снимка: Getty Images

През 1992 г. актрисата получава ролята във филма „Далече, далече“ на Рон Хауърд, който я прави световна звезда и я запознава с бъдещия ѝ съпруг Том Круз.

Снимка: Getty Images

През 2001 г. получава първата си номинация за „Оскар“ – за филма „Мулен Руж“, а на следващата година взема статуетката за „Часовете“. Никол Кидман има още две номинации след това.

Снимка: Getty Images

Много по-богат е списъкът ѝ с номинации за наградата „Златен глобус“, която се дава за кино и за телевизия. До 2020 г. Никол Кидман има 14 номинации за престижната награда и е спечелила 4 от наградите.

Тази седмица (неделя срещу понеделник), Никол има възможност да получи още една награда „Златен глобус“ – за ролята си в сериала „Отмяната“ на Дейвид Е. Кели.