Тази седмица в поредицата "Менделсон" ще ви разкажем за любовта на актьора Васил Драганов, когото познавате от "Столичани в повече" и съпругата му Андреа. Вижте каква е историята на тяхното запознанството и как то прераства в дълга любовна история, завършила с брак. 

Как започнаха вашите отношения?

Васил: Аз работех в радиото и в телевизията едновременно. Признавам си, че докато работех, употребявах биричка - една, две бири, върви си радио предаването... Отивам до тоалетната - заключено. Изчаквам известно време и в един момент се появява тя и аз я поглеждам и казвам: "А, какво става тук". Оглеждам я. Тя си измива ръчиките и си тръгва. Срещам я отново за втори път след 30 минути и започвам да я гледам доста по-настойчиво, но тя леко с пренебрежение ме гледа, почти не ми обръща внимание. Излизайки, аз заставам пред нея и казвам: "Когато се оженим, ще ти направя една такава голяма зелена баня, че по цял ден ще си миеш ръцете". И тя така реагира като вас с лека усмивка и се изнесе. 

Андреа: На мен ми се стори доста нелепо това изказване, но той си постигна своето.

Васил: Още на другия ден любовта ни се взриви, започнахме да излизаме заедно. Имахме конфликт с една дама, която се опита да ни раздели. Стигна се дори до там, че звънна на майка й, за да й каже, че актьорите са много несериозни. Тя беше убедена, че аз ще я зарежда. Ето сега й казвам - 15 години по-късно и с две деца, явно не се е случило.

Той с какво успя да те спечели и да те убеди да му обърнеш внимание?

Андреа: По-скоро момента, в който почувствах нещо, беше след едно коледно парти, когато той ме изпрати до вкъщи и валеше сняг.

Васил: Двама-трима кандидати наредени чакаха, за да я изпращат с такси… Имаше един колега, който каза: "Аз ще я изпратя". Но аз му казах: "Не, аз".

Андреа: Вървяхме, валеше сняг на парцали и тогава беше много хубаво.

Как дойде брачното предложение? Как ти предложи той?

Андреа: Беше във ефир и всъщност аз не присъствах, когато баща ми е чул предложението. Аз тогава бях първи курс студентка и моите родители бяха меко казани шокирани. Те си представяха все пак нещата да се случат малко по-късно във времето.

Васил: След това отидох официално по стара българската традиция със златни семейни реликви, които дадох, както следва да бъде. 

Андреа: Ние изчакахме няколко месеца и след това забременях с Любов. Тя се появи на следващата година.

Васил: При нас е доста весело. Всички или рисуват или танцуват. Давид сега много обича да разказва приказки, кака му рисува някакви неща, тя си пуска музика, аз си репетирам някакви монолози. 

Андреа: Васко е отговорник по масата. Той е способен да направи маса с три вида салати и мезета, да я подреди и да създаде уюта, всъщност той го създава.

Вижте как продължава любовната история на Васил Драганов и съпругата му Андреа в следващото видео: