За никого не е тайна, че Виктория и Дейвид Бекъм са приятели с Меган Маркъл и принц Хари. Затова и подаръците, които бившата звезда от Spice Girls е правила на херцогинята не биха учудили никого. Преди време дизайнерката прави скъп подарък на Маркъл на стойност 6000 паунда (близо 14 хил. лева), който е включвал основно дрехи и аксесоари от модната й марка, но това не донесло никаква полза за дизайнерката, каквато била първоначалната цел.

Това се е случило по времето, в което Хари и Меган все още са част от британското кралско семейство и изпълняват своите задължения, свързани с публични прояви. Една от подарените дрехи била с цел да бъде облечена за появата на Меган на Коледа с кралското семейство. А друг тоалет пък бил изработен специално по индивидуален дизайн за бременната херцогиня на Съсекс.

Снимка: Getty Images


Това е честа практика за модните дизайнери, които изпращат дрехи и аксесоари от новите си колекции на известни хора с цел популяризиране на марката си. Въпреки това обаче подаръците не са направили особено голяма реклама на модната марка на Виктория. Това твърди авторът на кралски книги Том Бауър. В новата си книга "Къщата на Бекъм" Бауър пише: "Виктория се съгласи да предостави палто, рокля, ботуши и чанта на стойност 6 000 паунда на Меган за традиционното коледно дефиле на кралското семейство в Сандрингам.“


"По-късно Меган носеше изработен по поръчка от Бекъм костюм за бременни и бяло палто, както и рокля за службата в Уестминстърското абатство. Финансовата полза беше нулева. Единственият успех през 2019 г. беше чанта на стойност 1400 паунда, която беше показана от Меган".

Снимка: Getty ImagesТом Бауър твърди още, че отношенията на Меган и Хари с Бекъмови се влошават през годините, като Меган се "раздразнила", когато разбрала, че Виктория е по-богата от нея.Според Бауър през 2018 г. в отношенията между известните семейства започнали да се появяват пукнатини. Въпреки че Дейвид и Виктория са получили покана за сватбата на Меган и Хари през същата година, те не са били поканени на сватбената вечеря.

Снимка: Getty ImagesБауър твърди, че нещата са се влошили още повече, когато Меган и Хари са останали извън списъка с гостите за сватбата на Бруклин Бекъм и Никола Пелц. Въпреки това принц Уилям и принцеса Кейт са включени в списъка с поканени.